Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΜίκα Ιατρίδη: «Τηρείστε το Σύνταγμα, καλύψτε τα κενά καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου,...

Μίκα Ιατρίδη: «Τηρείστε το Σύνταγμα, καλύψτε τα κενά καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου, για να μπορέσουν οι νησιώτες μαθητές να συμμετάσχουν ισότιμα στις πανελλήνιες εξετάσεις»

- Διαφήμιση -

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα κενά καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών και των γονέων τους και τονίζει ότι οι ώρες που χάνονται λόγω των κενών, ανέρχονται στις 106 εβδομαδιαίως.

Τα κενά αυτά, δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι δεν διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, γεγονός που τους στερεί τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας, σε σχέση με τους μαθητές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Εφαρμόστε το Σύνταγμα», καταλήγει η Βουλευτής Δωδεκανήσου και, απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, ζητά να καλυφθούν άμεσα τα κενά των καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

- Διαφήμιση -

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

                                       

- Διαφήμιση -

ΘΕΜΑ: «Κενά καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου».

Εξακολουθεί η συγκυβέρνηση να θεωρεί τους νησιώτες πολίτες τρίτης κατηγορίας. Σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών του ΕΠΑΛ Καλύμνου και των γονέων τους, τα κενά των καθηγητών οδηγούν στην απώλεια 106 ωρών μαθημάτων εβδομαδιαίως. Τα κενά αυτά παρατηρούνται στις ειδικότητες Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού (41), Μηχανολόγου (23), Ηλεκτρολόγου (18) και Πλοιάρχου (24).

 Στο ΕΠΑΛ Καλύμνου φοιτούν 336 μαθητές εκ των οποίων οι 120 φοιτούν στο ναυτιλιακό τομέα. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τα κενά αυτά, και ενώ έχουν περάσει τα 2/3 του Νοέμβρη, οι μαθητές της Καλύμνου, και ειδικά της Γ΄ Λυκείου βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τους ομολόγους τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, σχετικά με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία θα διδαχθούν, αν τα διδαχθούν, πολύ αργότερα, με προφανή τα προβλήματα αφομοίωσης της διδακτέας ύλης. Επιπλέον, με τα κενά αυτά, παρατηρούνται λειτουργικά προβλήματα στο σχολείο, ενώ η κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος, απλά δεν είναι εφικτή.

 Επειδή το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι και δικαιούνται ίδιες ευκαιρίες, κάτι το οποίο καταπατείται στην περίπτωση των μαθητών του ΕΠΑΛ Καλύμνου. Επειδή οι ειδικότητες που δεν διδάσκονται είναι πολύ σημαντικές και αποτελούν καθοριστικό επαγγελματικό διέξοδο για τους νέους του νησιού, το οποίο μαστίζεται από τη μετανάστευση. Επειδή έχει περάσει ήδη αρκετός καιρός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο θα πρέπει να καλύψει τα κενά στην πράξη και όχι στα λόγια.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά καθηγητών στο 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου;

- Διαφήμιση -

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα