Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
Αρχικήrhodes.onlineΡόδος: πρόσωπαΣεβαστή Βόλα: μια life coach

Σεβαστή Βόλα: μια life coach

- Διαφήμιση -

Όταν άκουσα από μια κοινή μας φίλη ότι η Σεβαστή είναι life coach αμέσως μου ήρθε στο μυαλό μια σκηνή από ένα αμερικάνικο reality, όπου όταν η πρωταγωνίστρια είχε πρόβλημα με τον σύζυγό της πήγε στην life coach της για να την βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Όταν συναντήθηκα με τη Σεβαστή κατάλαβα ότι το life coaching δεν είναι ακριβώς αυτό, αλλά είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και πολύ πιο βαθύ. Δεν ξέρω αν αυτό που κάνει η Σεβαστή φανεί κάπως πρωτόγνωρο, απρόσιτο ή ψωνίστικο σε μερικούς από εσάς για τα δεδομένα της Ρόδου, αυτό που ξέρω είναι πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και στις παρακάτω γραμμές μάθετε το γιατί.

Σεβαστή μου τι είναι το life coaching;

Life coach αν το μεταφράσεις αυτολεξεί σημαίνει προπονητής ζωής. Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι το να βοηθάς έναν άνθρωπο να στραφεί μέσα του, να νιώσει την αξία του, να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως και όλες τις εμπειρίες της ζωής του, να απελευθερώσει το συναισθηματικό του φορτίο που βαραίνει την ενέργεια του – ενοχές, ντροπή, μνησικακία, θυμό, φόβος απόρριψης, ανησυχία κλπ-. Συγκεκριμένα βρίσκουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις του καθένα.

Δηλαδή;

- Διαφήμιση -

Περιοριστικές πεποιθήσεις είναι τα «πιστεύω», οι πεποιθήσεις που έχει κάποιος και που αυτές τον εμποδίζουν να προχωρήσει στη ζωή του. Είναι αυτό που πιστεύεις για σένα ή για κάποιον άλλο ή για κάποια κατάσταση και που σε εμποδίζει να βρει την αρμονία και την ηρεμία μέσα σου, να αγαπήσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου κατ’ επέκταση. Να υλοποιήσει μια όμορφη πραγματικότητα.

Οι συνεδρίες είναι ατομικές ή ομαδικές;

Όταν γίνονται κάποιες συνεδρίες σε γκρούπ, εγώ τους δείχνω κάποιες τεχνικές, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μετά πρέπει να τις συνεχίσουν οι ίδιοι στο σπίτι τους. Είναι σαν μάθημα αλλά πάντα με τεχνικές και με διάφορες ασκήσεις. Ωστόσο καλό θα ήταν οι συνεδρίες να είναι διαπροσωπικές, αφού ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του περιοριστικές πεποιθήσεις που τον εμποδίζουν στο να υλοποιήσει τη δική του πραγματικότητα.

Αν εντοπιστούν αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις τι γίνεται μετά; Τι ακολουθεί;

Αφού εντοπίσουμε την αρνητική πεποίθηση, την μετατρέπουμε σε θετική. Ψάχνουμε δηλαδή στον πυρήνα, για να βρούμε εκείνα τα πιστεύω που απέκτησε κάποιος από το οικογενειακό του περιβάλλον, από το σχολείο, από τραυματικές παιδικές εμπειρίες κλπ για να μπορέσουμε να την μετατρέψουμε σε θετική και να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο. Η ζωή μας είναι καθρέπτης των περιοριστικών πεποιθήσεων που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητο. Βιώνουμε αυτό που πιστεύουμε. Δες την πραγματικότητα σου για να αντιληφθείς τι πιστεύεις για σένα και για κάθε τομέα της ζωής σου.

sevasti-vola2

- Διαφήμιση -

Έρχονται ζευγάρια σε σένα; Λειτουργείς ως ψυχολόγος κατά κάποιο τρόπο;

Καμία σχέση. Δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι σύμβουλος γάμου. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα, έχω πιστοποιήσεις αλλά δεν είμαι ψυχολόγος. Κάποιοι life coaches μπορεί να είναι και ψυχολόγοι εγώ όχι. Λειτουργώ όπως προανέφερα με κάποιες τεχνικές και κάποιες ασκήσεις όσον αφορά τις ομαδικές συνεδρίες, που πιθανόν να μην ξέρει ο ψυχολόγος.

Αν σου έλεγα ότι φοβάμαι την αποτυχία, εγώ σαν Μαγδαληνή τι θα μου απαντούσες;

Πρώτα απ’ όλα επιτυχία ή αποτυχία δεν υπάρχει. Είναι όλα εμπειρίες. Η λεγόμενη αποτυχία είναι επαναπληροφόρηση δηλαδη χρειάζεται να στραφείς πάλι μέσα σου για να δεις τι διδάχτηκες, να αλλάξεις την νοητική σου στάση και συμπεριφορά διαφορετικά το συμβάν θα επαναληφθεί με μαθηματική ακρίβεια και εσύ θα θα λες ότι είσαι άτυχη ή θα ρίχνεις την ευθύνη αλλού. Απλά ποιος σου έμαθε ότι είναι αποτυχία; Το σχολείο, το στενό σου περιβάλλον, ο κόσμος, με το να σε συγκρίνουν, με το να θέτουν όρια και να σε βάζουν σε καλούπια. Επίσης, όταν έχεις συναισθηματικές εκρήξεις, μήπως αυτό συμβαίνει επειδή δεν εξέφρασες τα συναισθήματά σου περισσότερο; Μήπως ήθελες να πεις κάτι σε κάποιον και επειδή δεν το έκανες αισθάνεσαι έτσι; Μήπως κάποιος σε επηρεάζει αρνητικά και για να μην του φέρεις αντίρρηση εισπράττεις όλη αυτή την αρνητική ενέργεια ; Μήπως ξεχνάς να είσαι Εσύ για να αρέσεις στους άλλους; Όλα έχουν κάποιο βαθύτερο αίτιο.

Απ’ ότι ξέρω είσαι καθηγήτρια Αγγλικών. Πως αποφάσισες να γίνεις μια life coach; Πως ξεκίνησες;

Μια πολύ γνωστή life coach στην Αμερική έψαχνε 30 γυναίκες στον κόσμο για να τις κάνει life coaches. Στέλναμε test, evaluation sheets, εργασίες, επί ενάμιση χρόνο και κάθε βδομάδα είχαμε μάθημα και συνεδρίες μέσω skype όπου κάναμε πρακτική η μια στην άλλη για αρχή. Μετά μπήκα σε ένα μονοπάτι που πάντα το επομενο βήμα ήταν ορατό δηλαδή συνέχισα την εκπαιδευση μου με άλλες μεθόδους. Πέραν αυτού, ωστόσο υπάρχει κάτι άλλο πιο σημαντικό. Είναι σημαντικό να έχεις “σύνδεση” με αυτό που ο άλλος λέει σύμπαν, ο άλλος λέει Θεό, την υπέρτατη δύναμη που πιστεύει κάποιος. Εγώ για να βρω αυτήν την life coach και για να πάρει η ζωή μου έπειτα αυτή την τροπή σημαίνει ότι μου πάντα μου αποκαλυπτόταν το επόμενο βήμα έχοντας σύνδεση με την υπέρτατη δύναμη, που εγώ λέω Θεό επειδή εμπιστεύτηκα και αφέθηκα στη θεική ροή.

- Διαφήμιση -

Κάτι στα σκαριά;

Προς το παρόν έχω ετοιμάσει δυο τρια CD. Το ένα λέγεται «Η Ελευθερία του να Είσαι Εσύ» όπου έχω κάποιες θετικές δηλώσεις, με τον ενήλικα να μιλάει στο εσώτερο παιδί που κρύβουμε μέσα μας και έπειτα το εσώτερο παιδί να μιλάει στους γονείς του. Είμαι πολύ υπερήφανη γι’ αυτά. Ωστόσο, τώρα ετοιμάζω το πρώτο μου σεμινάριο.

Για να παρακολουθείτε περισσότερα και να μαθαίνετε περισσότερα για τη Σεβαστή και τις δραστηριότητές της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στο http://loving-me.com

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα