Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
27.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΔημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου και προσλήψεις στις βασικές ειδικότητες...

Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου και προσλήψεις στις βασικές ειδικότητες παιδίατρου και καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Κω

- Διαφήμιση -

Άμεσες προτάσεις, που συνιστούν προτεραιότητα για το χώρο της δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Ρόδου επισήμανε τη μεγάλη έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών που, παρά το γεγονός ότι δηλώνουν ότι θέλουν να έρθουν στη Ρόδο, τελικά στέλνονται σε άλλα νησιά ή σε άλλο μέρος για να κάνουν ειδικότητα.

Ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει το πλαίσιο και να δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς να δηλώνουν τη Ρόδο ως πρώτη επιλογή.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε να προχωρήσει το έργο της δημιουργίας και λειτουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου ζητώντας, είτε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, είτε να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια για τη συγχρηματοδότηση του έργου.

- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής χαρακτήρισε έργο ζωής τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής επισημαίνοντας ότι σήμερα οι ασθενείς και οι συγγενείς τους αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα ή στην Κρήτη και να επιβαρύνονται οικονομικά αλλά και ψυχικά.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο της Κω, ο Μάνος Κόνσολας, τόνισε ότι η λειτουργία του βρίσκεται σε οριακό επίπεδο.

Ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να καλυφθούν άμεσα οι βασικές ειδικότητες παιδίατρου και καρδιολόγου, επαναφέροντας την πρότασή του για αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου Κω με τη δημιουργία δύο αντί μίας θέσης παιδιάτρου.

Απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, ο Μάνος Κόνσολας τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε έναν νοσοκομείο, όπως της Κω, που υπάρχει μία θέση παιδιάτρου, δεν θα έρθει κανείς γιατί αδυνατεί να αντεπεξέλθει στον όγκο των περιστατικών και να είναι μόνιμα σε υπηρεσία.

Επομένως, δύο μπορούν να είναι τα βήματά μας: Η αλλαγή του οργανισμού με δημιουργία δεύτερης θέσης παιδιάτρου και η προκήρυξη 2 θέσεων παιδιάτρων και 2 καρδιολόγων για το νοσοκομείο της Κω.

Δεν αρκεί η προκήρυξη μιας θέσης επικουρικού παιδιάτρου και ενός καρδιολόγου. Πολύ φοβάμαι ότι θα αποβούν άκαρπες. Είναι άμεση ανάγκη 2 θέσεις ανά ειδικότητα, είτε μόνιμες, είτε επικουρικές».

- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε, επίσης, να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Κω για τις μικροβιολογικές και βιοχημικές τους εξετάσεις από το νοσοκομείο, προκειμένου να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και να επιβαρύνονται οικονομικά. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι κάτι ανάλογο, με την αυξημένη προμήθεια αντιδραστηρίων γίνεται και στο νοσοκομείο της Χίου.

Ο Βουλευτής έθεσε, επίσης, ζήτημα σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος για τις 2.000 περίπου προσλήψεις στο χώρο της δημόσιας υγείας, ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά.

Ζήτησε να λειτουργήσουν μέχρι τις αρχές του χρόνου οι νέοι τομείς του ΕΚΑΒ, που ιδρύθηκαν στα Δωδεκάνησα στην Κω, στην Κάρπαθο, στην Κάλυμνο και στη Λέρο και, τέλος, έθεσε το ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών από ενδεχόμενα κρούσματα του ιού Έμπολα, επισημαίνοντας την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα