Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΟι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου εξοπλίζονται με ψηφιακά μέσα...

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου εξοπλίζονται με ψηφιακά μέσα για την υποστήριξη της δημιουργικής διδασκαλίας

- Διαφήμιση -

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υλοποιείται η Πράξη «Πρόγραμμα Εισαγωγής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Συναφούς Εξοπλισμού για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία» στο πλαίσιο της Σύμβασης του Υποέργου 2 «Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού».

1043 Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι οι αποδέκτες αυτής της πρωτοβουλίας που αναδεικνύει τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας σε πρωταρχικό στόχο της γενικότερης στρατηγικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της νησιωτικής περιοχής ευθύνης της η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου συντονίζει τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει στους μαθητές – ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών- ίσες δυνατότητες μάθησης και αξιοποίησης του διαδικτύου για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές διαδικασίες για την παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού σε 52 συνολικά Δημοτικά Σχολεία του Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα θα εξοπλιστούν 6 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από τη σχολική χρονιά 2011-2012 καθώς και 46 Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία (15 μονοθέσια, 20 διθέσια και 11 τριθέσια).

Οι σχολικές μονάδες θα προμηθευτούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικά τροχήλατα ερμάρια για την αποθήκευση των Η/Υ, λογισμικά προγράμματα καθώς και για πρώτη φορά τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση του Η/Υ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

- Διαφήμιση -

Η παροχή εξοπλισμού αποτελεί σημαντικό μέσο αναβάθμισης της διδακτικής πράξης καθώς και κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου, για να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα όχι μόνο στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της πληροφορικής αλλά και κατά τη διδασκαλία όλων των γνωστικών αντικειμένων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου θα προβεί σε ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια, όπου απαιτείται, στην υποστήριξή τους με επιμορφωτικές δράσεις για την πλήρη αξιοποίηση του εξοπλισμού.

Κάθε σχολική χρονιά επιμορφώνονται περίπου 1300 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων τηλεκπαίδευσης και με την αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών εκπαίδευσης και των στελεχών των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ)

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα