Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠεριβάλλονΔενδροφύτευση από το σχολείο 2ης ευκαιρίας Ρόδου

Δενδροφύτευση από το σχολείο 2ης ευκαιρίας Ρόδου

- Διαφήμιση -

Σε ένα σύγχρονο αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, όπως αυτό που εφαρμόζεται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου (ΣΔΕ), η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κατέχει ως γνωστικό αντικείμενο σημαντική θέση, αφού αποτελεί  μέσο δόμησης αξιών και συμπεριφορών που στοχεύουν στην  προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Ο εθελοντισμός σε όλες του τις εκφράσεις αποτελεί σημαία του Γυμνασίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου και τη Δημοτική Ενότητα Καμείρου-Ατταβύρου του Δήμου Ροδίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/2 δενδροφύτευση εντός αναδασωτέας έκτασης στην θέση «Εμφύλες» περιοχής Πλατανίων – Απολλώνων. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η βοήθεια του Χωρικού Αντιδήμαρχου Δημοτικής Ενότητας Καμείρου κου Πάλλα Αγαπητού και των προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων Σαλάκου Γιάννη Αγρέλη και Αρχίπολης Σάββα Μακρή, υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και μελών της «Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, η εθελοντική αυτή δράση ήταν απόλυτα επιτυχής. Μετά το τέλος ο υπεύθυνος δασοφύλακας της περιοχής κ. Στ. Χουρδάκης ανέλυσε τις περιπτώσεις που επιβάλλεται η επέμβασή μας στο φυσικό περιβάλλον μέσω της δενδροφύτευσης.

- Διαφήμιση -

Τα φυτά διέθεσε το Φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα