Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
22.7 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / Συνέδρια“Βαρυτικά κύματα: ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν”

“Βαρυτικά κύματα: ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν”

- Διαφήμιση -

Η Ομάδα Εργασίας της Ένωσης Φυσικών Επιστημών Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλούν σε μια σημαντική εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση για την πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων στο Σύμπαν:

Σάββατο 19 Μαρτίου 7μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κτηρίου Κλεόβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ομιλία ανοιχτή στο κοινό με τίτλο:

Βαρυτικά κύματα: ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν”

Προσκεκλημένος ομιλητής: Δρ Κωνσταντίνος Κόκκοτας Καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Eberhard Karls Universität Tübingen (Γερμανία) και στο Georgia Institute of Technology (Η.Π.Α.).

- Διαφήμιση -

Ο κ. Κόκκοτας θα μιλήσει για την εξαιρετικής σημασίας ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων στο Σύμπαν, αλλλά και για πολλά αναπάντητα ακόμη ερωτήματα όπως εάν τα βαρυτικά κύματα ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, εάν έχουν μάζα και ποια είναι η δομή του χωροχρόνου στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας.

Mετά την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων το Σύμπαν δεν θα είναι ξανά το ίδιο, θα αποκαλυφθούν ακόμα και οι πιο κρυφές γωνιές του¨ έχει τονίσει ο Κος Κόκκοτας. ¨Σε λιγότερο από μια δεκαετία θα μπορούμε να παρατηρούμε το Σύμπαν από τη γέννηση του μέχρι σήμερα, αφού τα βαρυτικά κύματα που εκλύθηκαν στο πρώιμο Σύμπαν, δευτερόλεπτα μετά τη Μεγάλη ‘Εκρηξη, άφησαν το αποτύπωμά τους στη μικροκυματική ακτινοβολία.

Ευχαριστούμε το Παν/μιο Αιγαίου για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου Κλεόβουλος. Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Εφημερίδα Ροδιακή.

Για περισσότερες πληροφορίες: eefedod@gmail.com

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας είναι Καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Eberhard Karls Universität Tübingen (Γερμανία) και στο Georgia Institute of Technology (Η.Π.Α.). Είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας για τη Γενική Σχετικότητα και τη Βαρύτητα (ISGRG). Έχει διατελέσει Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέχρι το 2014, Πρόεδρος (2010-14) της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Σχετικότητα, τη Βαρύτητα, και την Κοσμολογία (HSRGC), και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (2004-6). Υπήρξε, επίσης, επιστημονικός υπεύθυνος του τομέα «Θεωρία Βαρυτικών Κυμάτων» στο ευρωπαϊκό δίκτυο ILIAS (Integrated Large Infrastructures for Astroparticle Science) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δίκτυο EU Training Network “Sources of Gravitational Waves”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στην εφαρμογή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στη μελέτη της δυναμικής των αστέρων νετρονίων και των μελανών οπών, καθώς και των διαδικασιών παραγωγής βαρυτικών κυμάτων.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα