Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΦεστιβάλΤο Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Απολλώνων στη Γαλλία

Το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Απολλώνων στη Γαλλία

- Διαφήμιση -

Σήμερα το πρωί (Δευτέρα 31/07/2017) αναχώρησε αεροπορικώς το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Απολλώνων για να συμμετάσχει στο 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της πόλης Φελτέν, στην περιοχή Κρεζ, στην Οβέρνη της Γαλλίας.

Η ομάδα χορευτών των Απολλώνων τιμητικά θα ανοίξει το Φεστιβάλ με τον πρώτο χορό και θα κλείσει το Φεστιβάλ με τον τελευταίο χορό. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν 3 παραστάσεις αλλά και παρελάσεις και χορευτικά δρώμενα στους δρόμους του Φελτέν.

Η συμμετοχή αυτή στο Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα πλαίσια της διδυμοποίησης ανάμεσα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Νέοι Ορίζοντες» των Απολλώνων και «Φίλοι των Πύργων» Μοντέιγ ο Βικόμτ. Η 21μελής ομάδα, που αποτελείται από τον πρόεδρο κ. Μανώλη Κυριαζάκο, δυο οργανοπαίκτες, 14 χορευτές και χορεύτριες, τρεις κυρίες που θα πλαισιώσουν την ομάδα καθώς και έναν γαλλομαθή μεταφραστή, πραγματοποιεί αυτήν την σημαντική συμμετοχή.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου, εκτός από τους συγγενείς και φίλους, την ομάδα ξεπροβόδισαν ο πατέρας Νεκτάριος Πόκκιας, η Πρόξενος επί τιμή της Γαλλίας κ. Αλίκη Μοσχή – Γκογκέ και η κ. Μαριλένα Σωκιανού, επίτιμη Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, η οποία και συνέβαλε ουσιαστικά στην προετοιμασία της συμμετοχής αυτής. Ο πατέρας Νεκτάριος έδωσε την ευχή του στα μέλη της αποστολής και η Πρόξενος τόνισε ότι σ’αυτό το ταξίδι όσοι συμμετέχουν θα είναι οι πραγματικοί πρέσβεις μιας δυναμικής παρουσίας της Ελλάδας στη Γαλλία και η κ. Σωκιανού επεσήμανε την σπουδαιότητα της συμμετοχής αυτής και το αντίκτυπο που θα έχει. Όλοι τους ευχήθηκαν στην ομάδα  καλό ταξίδι και καλή επιτυχία και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή τους σ’ αυτό το σημαντικό Φεστιβάλ.

- Διαφήμιση -

Στην ομάδα επιφυλάσσονται εκτός από την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ και η διοργάνωση, μαζί με τους Γάλλους φίλους, μιας Γαλλο-Ελληνικής βραδιάς όπου εκτός από την παραδοσιακή ελληνική μουσική και τους χορούς θα ετοιμαστεί κι ένας μπουφές με ελληνικά εδέσματα και γλυκά και αντίστοιχη προετοιμασία και παρουσίαση μουσικής και χορών αλλά και γαλλικών εδεσμάτων θα κάνουν και οι Γάλλοι φίλοι της περιοχής.

Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία επίσης να επισκεφθεί και μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα