Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωπο20ο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

20ο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

- Διαφήμιση -

Ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες για το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο ΘΕΡΜΑΙ, στους χώρους του ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Αλεξάνδρου Διάκου 1, από 10.00 -18.00.

Οι υποστηρικτές του θα ξαφνιαστούν φέτος από τα επιλεγμένα προϊόντα της Δωδεκανησιακής γης και τις γαστρονομικές προτάσεις για το σπίτι, τους φίλους καθώς και για τα παραδοσιακά πασχαλινά για την οικογένεια τα δώρα στα βαπτιστικά και τους συγγενείς.

Ξεχωριστό είναι το αφιέρωμα στις «Μαμάδες του Αιγαίου» που διατηρούν την κουζίνα των νησιών μας στην οικογένειά τους γιατί εκείνες «ξέρουν καλύτερα». Επίδειξη μαγειρικής, προτάσεις για μενού που θα αγαπήσουν τα παιδιά, στα πλαίσια της δράσης «Aegean Mamas know best» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία κατέκτησε τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019». Στρατηγικός εταίρος στο πρόγραμμα είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων που έχει αναδείξει την κουζίνα του Αιγαίου με εξωστρέφεια και διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς για τα μέλη της. Η εκδήλωση γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου από 11.00 – 14.00 με τους σεφ της Λέσχης και τη συνεργασία του μαγειρικού τμήματος του ΙΕΚ Τουρισμού ΘΕΡΜΑΙ. Είναι ανοικτό στις μαμάδες και τις γιαγιάδες και σκοπό έχει να μυήσει στην Αιγαιακή Διατροφή και να εκπαιδεύσει στην επιλογή των τοπικών προϊόντων, στις παραδοσιακές συνταγές που θα αγαπήσουν τα παιδιά.

Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα, συμπλήρωσε ήδη 87 χρόνια ζωής. Με τις υποτροφίες που έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’70, έχουν σπουδάσει πάνω από χίλια παιδιά από τα νησιά της Δωδεκανήσου και η συμβολή του Συλλόγου έχει τιμηθεί από την πολιτεία, άλλους δωδεκανησιακούς φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς  και από το οικουμενικό Πατριαρχείο! Πριν την κρίση περίπου 75 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λάμβαναν 1.800 € ετησίως. Σήμερα δυστυχώς έχουν μειωθεί. Το ΠΑΣΧΑΛΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ξεκίνησε το 2002 και κάποιες χρονιές διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λουξεμβούργο και την Αθήνα, παράλληλα με τη Ρόδο.

- Διαφήμιση -

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν εντατικά και χαρούμενα για να προσφέρουμε μια ξεχωριστή ποικιλία από ποιοτικά και εκλεκτά Πασχαλιάτικα είδη και παραδοσιακά Δωδεκανησιακά προϊόντα σε όλους τους Ροδίτες που θα τιμήσουν με τις αγορές τους την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου, το σκοπότης Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Τηλ ΘΕΡΜΑΙ 22410 74545, τηλ Δωδεκανησιακής Μέλισσας 6942 828 6219, 2241024095, info@praxisplus.gr, facebook.

«’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα