Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣυνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου για εκβάθυνση της μαρίνας των Πάλων και άλλα θέματα...

Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου για εκβάθυνση της μαρίνας των Πάλων και άλλα θέματα που αφορούν τη Νίσυρο

- Διαφήμιση -

Τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω-Νισύρου-Αστυπάλαιας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ των θεμάτων, που αφορούσαν το νησί μας, ήταν:

2ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την υπ’ αριθμό πρωτοκόλου 1043/10-6-2021 αίτημα της εταιρίας με την επωνυμία BLING CHARGING ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

3ο Θέμα: Έγκριση όρων διακήρυξης για «Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών Λιμένα Πάλλων Νισύρου».

- Διαφήμιση -

5ο Θέμα: Έγκριση Μελέτης για «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση της Πράξης Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών των Νήσων Κω, Νισύρου και Αστυπάλαιας».

Το 2ο θέμα αφορά την εγκατάσταση φορτιστή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Κεντρικό Λιμάνι της Νισύρου, κάτι που αποτελεί μέρος του μεγάλου σχεδίου για μηδενικούς ρύπους. Συγκεκριμένα μας ενδιαφέρει πιλοτικά να αναπτυχθούν δύο θέσεις στάθμευσης, όπου ενδιάμεσα θα εγκαταστήσουμε ειδικό πυλώνα διπλής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με δυνατότητα φόρτισης δύο οχημάτων ταυτόχρονα. Με βάση της Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και την αναλογία ότι κάθε φορτιστής (πρίζα φόρτισης) εξυπηρετεί 8 με 10 αυτοκίνητα ημερησίως, θα επιτύχουμε αποτέλεσμα η Νίσυρος να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες 20 ηλεκτρικών οχημάτων ημερησίως. Το γεγονός αυτό θα δώσει την ουσιαστική βάση ώστε το νησί μας να αγκαλιάσει πλήρως την κινητικότητα και τη μεταφορά με Ηλεκτρικά μέσα.

Το 3ο θέμα αφορά την εκβάθυνση της μαρίνας των Πάλων. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου συνέταξαν τη διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται όλοι οι όροι και οι ασφαλιστικές δικλείδες, καθώς και η Τεχνική Περιγραφή του έργου, η οποία και εγκρίθηκε τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Σε αναμονή για το αποτέλεσμα του συνοπτικού διαγωνισμού, που ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου.

Το 5ο θέμα αφορά την αναβάθμιση του λιμένος Νισύρου. Είναι βαρύνουσας σημασίας όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που αφορούν τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Κεντρικού Λιμένα Μανδρακίου Νισύρου.

Είναι απολύτως αντιληπτό το πόσο κρίσιμα ήταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής της συνεδρίασης για τη Νίσυρο. Όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα για τη Νίσυρο ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε ο σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου Νισύρου, παρά το γεγονός ότι δεν απαιτούνταν η δια ζώσης παρουσία. Άραγε είναι τυχαίο ότι καταψήφισε και την παραχώρηση της μαρίνας Πάλων από το Λιμενικό Ταμείο Κω στην Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Νισύρου, τη ΔΗΤΟΥΡΕΝ; Είναι υποκριτικά τα κροκοδείλια δάκρυα και οι δήθεν κραυγές αγανάκτησης για την υποτιθέμενη ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Νισύρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω. Με αίσθημα ευθύνης η Δημοτική Αρχή Νισύρου κινείται και παρεμβαίνει όπου απαιτείται, παρά το γεγονός ότι το θέμα της εκβάθυνσης της μαρίνας των Πάλων είναι θέμα του Λιμενικού Ταμείου. Βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή, η συνεννόηση και η συνεργασία.

- Διαφήμιση -

Τα επικοινωνιακά τρίκ, η καταστροφολογία, και η ακινησία οδηγούν σε μηδενικό έργο, κάτι που μπορεί να εξυπηρετεί τους ιδιοτελείς σκοπούς ορισμένων. Εμείς ακολουθούμε την πρακτική της δράσης για το καλό του τόπου μας και του πολίτη.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα