Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
29.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΑντώνης Γιαννικουρής: «Υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κτηματική Υπηρεσία και μετατρέπουμε σε...

Αντώνης Γιαννικουρής: «Υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κτηματική Υπηρεσία και μετατρέπουμε σε πρότυπο ένα Δημόσιο κτιριακό συγκρότημα»

- Διαφήμιση -

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων Α’ υπέγραψαν, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνης Γιαννικουρής και ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας της περιοχής μας κος Παναγιώτης Τριανταφύλλας.

Το μνημόνιο συνεργασίας, θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και αποκατάσταση του κτηρίου που στεγάζεται η Υπηρεσία, τη μετατροπή του σε Πρότυπο Δημόσιο Κτήριο με πρόβλεψη προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη για όλους, χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνης Γιαννικουρής, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «από τη συνεργασία αυτή των δύο μερών, θα ωφεληθεί γενικότερα η τοπική κοινωνία, και θα προσφερθούν λύσεις σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αφού η προσβασιμότητα όλων των κτιρίων, ειδικά του δημοσίου αλλά και κάθε κτιρίου συνάθροισης κοινού, για τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ισονομίας και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.»

Τι προβλέπει η συνεργασία

- Διαφήμιση -

Στο μνημόνιο προβλέπεται μεταξύ άλλων από τον θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ότι ασκώντας το ρόλο ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας και ως επιστημονικού και επαγγελματικού φορέα των μηχανικών θα αναπτύσσει πρόσθετες υπηρεσίες υποστήριξης του έργου των μηχανικών και θα γνωμοδοτεί σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη Συντήρηση και αποκατάσταση του κτηρίου που στεγάζεται η Υπηρεσία, τη μετατροπή του σε Πρότυπο Δημόσιο Κτήριο με πρόβλεψη προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη για όλους, χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Συγκεκριμένα το ΤΕΕ Δωδεκανήσου αναλαμβάνει τη σύνταξη πλήρους αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης, συντήρησης, εσωτερικών διαρρυθμίσεων και τη σύνταξη μελέτης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ για το κτήριο που στεγάζεται η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Α’.

Ο ρόλος των ομάδων εργασίας

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού και σύμφωνα με το άρθ. 15 του Ν.1486/1984 συγκροτεί ομάδες εργασίας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου επιστημονικού έργου και συγκεκριμένα για τη σύνταξη πλήρους αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης, συντήρησης, εσωτερικών διαρρυθμίσεων και τη σύνταξη μελέτης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ για το κτήριο που στεγάζεται η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Α’.

Επίσης διοργανώνει από κοινού με την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Α’ συναντήσεις και συσκέψεις με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων αλλά και την επίλυση θεμάτων που διευκολύνουν τους σκοπούς της παρούσας συνεργασίας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα