Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΣυναυλία: «… Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους!»

Συναυλία: «… Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους!»

- Διαφήμιση -

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, διοργανώνει μια ακόμη συναυλία με την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, την Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου και την Εφηβική ορχήστρα με τίτλο: «… Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους!».

Η συναυλία αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 8:30 με ελεύθερη είσοδο, στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου (Μεσαιωνική Πόλη-πλατεία Ωρολογίου), θα αποτελείται από δύο (άτυπα μέρη), διάρκειας 35 λεπτών περίπου το καθένα.

Στο ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, η Εφηβική Ορχήστρα που δημιουργεί ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης, θα συναντήσει την Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου. Ένα σύνολο περίπου 60 παιδιών και νέων που θα παρουσιάσουν συνθέσεις των: Μπάχ, Μπετόβεν, Μότσαρτ, Σούμπερτ, Μποροντίν, Κυπουργού κ.ά. Σ’ αυτό το πρώτο μέρος, θα διευθύνει ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης.

Στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, θα παρουσιάσει μια σειρά τραγουδιών διαφορετικών έως και πολύ διαφορετικών μεταξύ τους. Ανάμεσα τους και ένα μέρος από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση Βασίλη Ρώτα. Την διδασκαλία της χορογραφίας την οποία αποδίδουν μέλη της Χορωδίας, έκανε η κ. Έλλη Παρασκευά. Στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Ιωσήφ. Κρουστά θα παίξει η Άννα Νικητιάδη. Διδασκαλία – Διεύθυνση: Γιώργος Σακελλαρίδης.

- Διαφήμιση -

Όσο για τον τίτλο της συναυλίας, «…Και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους!», έχει να κάνει με την πεποίθηση όσων δουλεύουν στην Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, ότι δεν αρκεί η αγάπη για τη μουσική. Αυτό που προέχει είναι η αγάπη για τον άνθρωπο, το «μοιράζομαι», το νοιάζομαι γι’ αυτόν… μια και μπορώ να νοιάζομαι για τον εαυτό μου!

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα