Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΕισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

- Διαφήμιση -

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις, διανύει ήδη το 29ο έτος λειτουργίας του. Η σχολική κοινότητα (μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς/κηδεμόνες) περηφανευόμαστε για ένα Σχολείο με πλούσια δραστηριότητα και πολλές ευκαιρίες όχι μόνο σε μουσικές γνώσεις αλλά και στη γενική παιδεία (αφού όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά, όπως σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια), με όμορφη καθημερινότητα και υπέροχο σχολικό κλίμα.

Στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου εγγράφονται μαθητές/μαθήτριες, απόφοιτοι της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή μέσω “μουσικών παιχνιδιών” που δεν απαιτούν γνώση μουσικού οργάνου ή θεωρίας της μουσικής.

 

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία ξεκινούν στις 2 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου στις 14:00. Μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://forms.gle/yHH3z51eWrPjz9Cn8, είτε αυτοπροσώπως στο Σχολείο.

- Διαφήμιση -

 

Είναι σημαντικό να τονισθεί ξανά, ότι οι υποψήφιοι/ες δε χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται να δείξουν ικανότητες μουσικής αντίληψης στα  παρακάτω:

α. Αντίληψη του ρυθμού, χτυπώντας παλαμάκια.

β. Ακουστική ικανότητα, ακούγοντας νότες στο πιάνο και δείχνοντας τη μεταβολή του τονικού ύψους (πιο ψηλά ή πιο χαμηλά), τραγουδώντας κάποιες νότες, παίζοντας μια πολύ μικρή μελωδική φράση στο μεταλλόφωνο.

γ. Φωνητική ικανότητα, τραγουδώντας ένα τραγούδι μόνος, μαζί με παλαμάκια και τη συνοδεία πιάνου.

- Διαφήμιση -

δ. Αν ο/η υποψήφιος/α διαθέτει γνώσεις σε κάποιο μουσικό όργανο, μπορεί προαιρετικά να ερμηνεύσει ένα μουσικό έργο της επιλογής του/της, επιπέδου αντιστοίχου τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής (σε αυτήν την περίπτωση η τελική βαθμολογία υπολογίζεται διαφορετικά, ώστε να υπάρχει ισονομία).

 

Δείτε ένα βίντεο για την προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων, στο κανάλι του Σχολείου μας στο youtube: https://youtu.be/0e7zin_MG_I.

 

Στο γραπτό μέρος της διαδικασίας, οι υποψήφιοι/υποψήφιες καλούνται να ανταποκριθούν σε 4 μουσικά παιχνίδια:

  • Στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να αναγνωρίσουν πόσες φορές επαναλαμβάνεται μια συγκεκριμένη μελωδία σε ένα μουσικό έργο που ακούγεται.
  • Στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να σημειώσουν στο αντίστοιχο κουτάκι τον αριθμό (όχι το όνομα) των μουσικών οργάνων, τα οποία ακούγονται σε μία μελωδία.
  • Στο τρίτο παιχνίδι καλούνται να αναγνωρίσουν και να ονομάσουν την κατηγορία (Έγχορδα, Πνευστά ή Κρουστά) στην οποία ανήκουν τα μουσικά όργανα που ακούγονται σε μικρές μελωδίες.
  • Στο τέταρτο παιχνίδι αντιστοίχισης, οι υποψήφιοι/ες παρατηρούν στο ειδικό έντυπο χαρακτηριστικούς τίτλους μουσικών κομματιών δίπλα σε κουτάκι.

 

- Διαφήμιση -

 

Οι τίτλοι αυτοί δίνονται σε τυχαία σειρά και αντιστοιχούν σε 6 σύντομα μουσικά κομμάτια που θα ακουστούν. Το ζητούμενο σε αυτό το παιχνίδι είναι να σημειώσουν οι υποψήφιοι/ες σε κάθε κουτάκι τον αριθμό του κομματιού στο οποίο, κατά την κρίση τους θα ταίριαζε ένας από τους τίτλους που δίνονται.

 

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241067850, 2241065651, στο  email gmousrod@sch.gr.

Ιστοσελίδα Σχολείου: www.musicschoolrhodes.gr.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα