Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και η Φωτόεσσα ΙΚΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, και με αφορμή την Ημέρα της Μεσογείου, διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης των εργαλείων και πρακτικών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τη δράση του Ιδρύματος.
Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:
• Αλιβίζος Σοφός, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής
Ανθρωπιστικών Επιστημών
• Πολύκαρπος Καραμούζης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Π.Τ.Δ.Ε.
• Βασιλεία Κούρτη Καζούλλη, Καθηγήτρια, Διευθύντρια του
Εργαστηρίου Γλωσσολογίας
• Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο
Κεντρικός Εισηγητής: Στέφανος Βαλλιανάτος, PhD, Διευθυντής Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, συν-Επικεφαλής Ελληνικού Δικτύου Ιδρύματος Anna Lindh, Στέλεχος της Φωτόεσσα ΙΚΕ.
Απομακρυσμένη παρέμβαση: Ασπασία Πρωτόγερου – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η παρουσίαση θα γίνει στα Ελληνικά, από τον συν-επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου, κο Στέφανο Βαλλιανάτο, και θα γίνει απομακρυσμένη παρέμβαση από την Ασπασία Πρωτόγερου από την Φωτόεσσα ΙΚΕ. Τα εργαλεία είναι διαθέσιμα στα Αγγλικά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, στις 15:00 στο Αίθουσα Απόλλων (Αίθουσα Χορού) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης (αποστολή ηλεκτρονικά στους εγγραφέντες στην είσοδο).
Λίγα λόγια για τους συντελεστές:
Ο Στέφανος Βαλιανάτος κατέχει PhD από το Lancaster University (U.K.) στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων με εξειδίκευση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Συντονιστής του Ελληνικού παραρτήματος του Δικτύου Anna Lindh Foundation. Έχει διδάξει Πολιτική της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙΚΕΜΕΣ). Εκδίδει, παρουσιάζει και δίνει διαλέξεις σε τακτική βάση για θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την Ελληνική εξωτερική πολιτική στην περιοχή, την Κοινωνία των Πολιτών και τα κοινωνικά κινήματα στη Μεσόγειο. Έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει μια σειρά σχετικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών που έχουν να κάνουν με το διαπολιτιστικό διάλογο στη Μεσόγειο.
Η Ασπασία Πρωτογέρου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο DEA στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης από το Université des Sciences Humaines του Στρασβούργου (USHS) και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Έχει κάνει ανώτερες σπουδές στην Πολιτιστική Εμψύχωση και στη Συμβουλευτική. Υπήρξε ένα από τα πρώτα ενεργά μέλη της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και έχει συμμετάσχει σε σχετικές ελληνικές διοργανώσεις και επιστημονικές ανταλλαγές με το εξωτερικό. Εργάζεται επί σειρά ετών ως κειμενογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας στο χώρο της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Είναι βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Κοινωνική και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Πολιτών από το Anna Lindh Foundation και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια τεχνικής “Story Circles” από την Unesco, στις διαπολιτισμικές ικανότητες για τη νεολαία στην ευρωμεσογειακή περιοχή. Είναι επίσης πιστοποιημένη θεραπεύτρια EFT-Tapping.