Friday, February 14, 2025
12.7 C
Rhodes
HomeΡόδοςΝησιωτική Ανατροπή: “Τηλεφωνική η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 03/11”

Νησιωτική Ανατροπή: “Τηλεφωνική η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 03/11”

- Διαφήμιση -

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 13:30΄ κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε «εκ περιφοράς» (που σημαίνει τηλεφωνική!) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την επομένη 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να ψηφίσουμε για την έγκριση δαπάνης σε ό,τι αφορά 1ον) την διαφήμιση και προβολή του 1ου διασυλλογικού τουρνουά scrabble στη Ρόδο και 2ον) μετακινήσεις του Περιφερειάρχη και του Έπαρχου Καλύμνου εντός του Νοεμβρίου.

Με δεδομένα:

1) το ελάχιστο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει -μόλις 6 εργάσιμες ημέρες- από την προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (24/10), αλλά και αυτό που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη στις 13/11, την οποία πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί.

2) το γεγονός ότι για το τουρνουά scrabble, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει υποβληθεί αίτηση χορηγίας από 29/9 και οικονομική προσφορά από 23/10,

- Διαφήμιση -

3) ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το 33ο θέμα αφορούσε την έγκριση διαφόρων δαπανών οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί έως και ένα μήνα νωρίτερα,

κρίνουμε ως ανεπαρκή την αιτιολόγηση για την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής, δεν κατανοούμε και δεν αντιλαμβανόμαστε το κατεπείγον της συνεδρίασης, ενώ γίνεται σαφής η έλλειψη συντονισμού και κατάλληλης προετοιμασίας των θεμάτων εκ μέρους του προεδρείου.

Δυστυχώς, στις εύλογες ενστάσεις της περιφερειακής σύμβουλου μας, Άννας Μαυρουδή, αλλά και τα επιχειρήματά σχετικά με την στρεβλότητα της ακολουθούμενης πρακτικής, υπήρξε οχύρωση πίσω από τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τον ελλιπή συντονισμό και προετοιμασία των θεμάτων, ενώ στην πρότασή μας η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, και να είναι τακτική συνεδρίαση, η απάντηση ήταν αρνητική.

Θεωρώντας ότι η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής οφείλει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και κρίνοντας ως καταχρηστική την παρούσα χρήση του δικαιώματος σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης και μάλιστα «εκ περιφοράς», δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι απέχουμε από τέτοιου είδους διαδικασίες οι οποίες κατά τη γνώμη μας καθιστούν τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής απλά διεκπεραιωτική.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.